Katherine Roberts – Prădarea Marii Piramide

Recomand această carte tuturor cărora le place Egiptul Antic şi acţiunea îmbinată cu mister. E o carte grea de povestit de aceea vă voi spune câteva lucruri pro şi contra despre conţinutul acestei cărţi. Un lucru bun este că autoarea a făcut un ghid în lumea personajului principal, Senu. Un lucru care pe mine cel puţin m-au deranjat au fost numele personajelor. Dacă nu ar fi existat pronumele de persoana a treia feminin şi masculin nu mi-aş fi dat seama cine e băiat şi cine e fată. Un lucru la care nu m-am aşteptat, dar care nu m-a deranjat, a fost scrierea puţin învechită folosind cuvinte ca „sînt” în loc de „sunt” şi „î” acolo unde acum trebuie să fie „â”. Un lucru care m-a impresionat a fost acţiunea şi povestea acestei cărţi şi faptul că totul pare foarte real şi chiar ai crede că aşa ceva chiar se întâmpla în Egiptul Antic. Desigur că lucrurile despre cum se comportau oamenii cu faraonul şi cum se construiau piramidele sunt adevărate sau cel puţin pe jumătate adevărate, dar alte lucruri precum ka şi puteri heka nu pot fi dovedite fiind probabil legende.

Prin urmare această carte ori vă va plăcea ori nu vă va plăcea, dar eu cred că această carte, cel puţin pentru amatorii genului, poate fi citită de mai multe ori mai ales că scrie şi măricel şi formatul e mic şi are şi pagini puţine (314). Această carte face parte dintr-o serie de 7 cărţi inspirate de cele şapte minuni ale lumii antice. Carte apărută la Editura Rao şi din câte ştiu eu au fost traduse doar primele cinci cărţi, corectaţi-mă dacă greşesc.

Bye-Bye

Reclame

2 responses to “Katherine Roberts – Prădarea Marii Piramide

  1. Te-ai grăbit. Dă un check la acordul subiectului cu predicatul. Se mai întâmplă. 😛

  2. Mulţumesc că mi-ai zis, sper că acum sunt corectate acele greşeli sau cel puţin cele uşor de observat 😀 Să trăieşti într-un mediu bilingv e un pic greu 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s