Perlele unei eleve 2009

Aş dori să începeţi râzând anul 2010, de aceea aş dori să vă spun perlele unei eleve, care aş dori să ramână în anonimat ca nimeni să nu râdă de ea, şi dacă cineva recunoaşte perlele să nu zică cine a zis, că aşa ar fi frumos. E minunat să ai aşa o elevă în clasă, la fiecare oră poţi râde de perlele scoase din gura ei. Dacă colega citeşte să-mi spună unde să corectez dacă nu mi-am amintit bine unele cuvinte. Şi poate ca sunt răutăcios comentând perlele şi sper sa nu se supere şi chiar sa râdă la propriile ei perle, eu cred că ea ştie că uneori îi ies lucruri din acestea pe gură.

Ed. Civică: principii si valori, constientizarea

prof: Mai ştie cineva alte valori?

eleva: Valoarea sufletului. (spunând-o cu atâta convingere… si deja era în drum spre tablă ca să-l scrie, şi are şi o explicaţie!) Oamenii buni au o valoarea a sufletului mai mare iar oamenii răi, care fură (etc.) au o valoarea a sufletului mai mică.

De asta se va rade toata viata, mi-e un pic mila de ea…

Colega vorbeste despre tatal ei şi ne spune ca avea cercel in ureche, el şi l-a scos când ea avea 8 ani, si a spus ca de atunci a fost conştientă.

Până atunci era inconştientă 😀

Biologie: foioase vs. conifere

prof: Care pădure este mai întunecată, cea de foioase sau cea de conifere?

Ea ridică mâna iar un coleg mai răutăcios îi şopteşte că cea de foioase.

eleva: Cea de foioase

Înaintea unui test de română, două tâmpenii in una:

Colega mea cea cu perlele, o întreabă pe o altă colegă, cum e treaba cu propoziţiile dezvoltate, cealaltă îi spune propoziţia „dezvoltată”, care defapt era simplă: Mama e frumoasă.

perloasa: Ah da, pentru că are atribut.

Pentru cei care nu sunt buni la română vă explic pe scurt greşelile: Mama = subiect, este frumoasă = predicat nominal fomat din verb copulativ si nume predicativ. O porpoziţie simplă este formată din subiect + predicat(de oricare pt ca si cel nominal tot predicat e). Mama = subiect, este frumoasă = prediat nominal… unde este atributul?

Dacă cineva îşi mai aduce aminte o perlă amuzantă din 2009 spusă de colega poate să spună, până şi colega poate să spună.

P.S. Degeaba negi, toată clasa e martoră. You can’t handle the truth. (întotdeauna am vrut să zic asta)

P.P.S Poate că unora nu li se va părea amuzant, dar dacă aţi fi fost acolo aţi fi râs cu siguranţă, cum au făcut toţi colegi, poate doar ea nu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s