Agatha Christie – Muncile lui Hercule

Ultima carte din acest maraton fantastic cu Agatha Christie… această carte este demnă să fie ultima deoarece ne vorbeşte despre cazurile lui Poirot deoarece el se crede deja prea bătrân ca să mai fie detectiv.

Muncile lui Hercule

Înainte de a se retrage, Porot vrea să facă faţa unei provocări. Acesta vrea să rezolve 12 cazuri care corespund muncilor lui Hercules  din Antichitate.

Prima muncă a lui Poirot este Leul din Nemeea. Într-o zi Poirot este contactat de un bărbat al cărui pechinez i-a dispărut. Poirot consideră acest caz special deoarece bărbatul l-a contactat. Poirot află că defapt câinele a apărut doar că modul prin care a dispărut era ciudat. Lesa i-a fost tăiată după care stăpânele lor primeau o scrisoare în care cereau de la 200 de lire până la 300 de lire. După ce Poirot află mai multe despre personajele implicate în caz, îi zice servitorului să găsească o adresă. pe acea adresă se afla „criminalul” şi leul din Nemeea.

A doua muncă este Hidra din Lerna. Poirot este contactat de un doctor a cărui soţie a murit de un an şi zvonurile îl incriminează pe el. Hercule şi-a găsit hidra din Lerna, hidra este zvonul. Poirot încearcă să găsească sursa zvonului. Sursa fiind găsită treaba lui Poirot s-a simplificat. Şi-a pus servitorul s-o spioneze pe cea care a răspândit zvonul şi după ce servitorul a raportat ce a văzut, Poirot a găsit omul vinovat de moartea soţiei doctorului.

A treia muncă este Căpriorul din Arcadia. Într-o zi de iarnă, maşina lui Poirot se strică acesta fiind nevoit să se ducă într-un sat din apropierea oraşului în care vroia să ajungă. În acea seară, mecanicul auto îi contactează pe Poirot în legătură cu o fată pe care o iubeşte foarte tare şi ar vrea s-o găsească. Figura tânărului îi aminteşte lui Poirot de un tânăr păstor din Arcadia. Poirot face investighaţii ajungând până în Pisa şi în Elveţia unde află adevărul despre fata băiatului şi cum compară el toată povestea cu cea a Căpriorului din Arcadia.

A patra muncă este Mistreţul din Erymanthos. Poirot aflat în Elveţia, primeşte o scrisoare secretă de la un vechi prieten de al său. Acesta îl roagă să găsească un criminal foarte periculos în munţi.Prietenul lui îl compară cu un mistreţ. Aşa îşi găseşte Poirot mistreţul din Erymanthos. Hercule se duce la hotelul unde se presupune că se află criminalul şi îşi începe investigaţia. Într-o seară, în camera lui Poirot pătrund trei bărbaţi care vor să-l omoare, dar acesta este salvat şi găseşte şi criminalul.

A cincea muncă este Grajdurile lui Augias. Hercule e contactat de ministrul de interne şi de prim-ministru pentru a-i ajuta cu o problemă politică. Ministrul de interne a comparat necazurile lor cu sarcinba curăţării grajdurilor lui Augias, şi pentru această treabă au nevoie de un Hercules. În acest scandal poate fi implicată şi soţia prim-ministrului. Toată problema a început de la un ziar care mai târziu va publica poze cu soţia prim-ministrului prin cluburi şi cu ea împreună cu un gigolo argentinian. Poirot după ce face o investigaţie află tot adevărul iar ziarul este desfiinţat.

A şasea muncă este Păsările stimfalide. Harold Waring stă la un hotel din balcani unde se împrieteneşte cu două femei, mamă şi fică. Harold află că fica are probleme cu soţul. Într-o zi apar două surori gemene poloneze care arată ca nişte harpii. Într-o seară soţul ficei soseşte la hotel şi aceasta îl loveşte cu un prespapier în cap, acesta murind. Mama şi cu Harold muşamalizează totul, mituind poliţişti. Întzr-o zi soseşte Poirot şi află totul de la Harold după care aflând adevărul despre păsările stimfalide.

A şaptea muncă este Taurul din Creta. Poirot este contactat de o femie care spune că logodnicul ei a rupt logodna deoarece crede că este nebun. Acest băiat face parte dintr-o familie care din generaţie în generaţie bărbaţi sufereau de nebunie. Poirot află mai multe despre trecutul familiei şi într-o seară se află adevărul taurului din Creta.

A opta muncă este Caii lui Diomede. Poirot este contactat de un bun prieten de al său care îl roagă să îl ajute. Când ajunge la prietenul lui, acesta îi povesteşte despre o petrecere unde oameni se drogau cu cocaină. Poirot îşi face investighaţiile. El se duce la tatăl unei fete care s-a drogat şi văzându-i şi cealaltă soră vede că nu se aseamănă. În aşa fel rezolvă cazul, Poirot.

A noua muncă este Cingătoarea Hyppolitei. Poirot este căutat de un director de muzeu deoarece i s-a furat o pictură nou descoperită de Rubens. Deasemenea Poirot este contactat de inspectorul Japp deoarece o fată a dispărut misterios. După un timp Japp îi spune lui Poirot că fata a fost găsită doar că e drogată şi nu-şi aminteşte nimic. Poirot vorbeşte cu directoarea şcolii de fete unde ar fi trebuit să meargă fata. După o discuţie scurtă, Poirot găseşte tabloul cu Cingătoarea Hyppolitei.

A zecea muncă este Turma lui Geryoneus. Poirot este contactat de o veche cunoştinţă, Amy, care a făcut parte din capitolul Leul din Nemeea şi îi spune că vrea să fie de partea binelui. Ea îi povesteşte despre o prietenă care face parte dintr-o sectă şi ea crede că e ceva necurat la mijloc deoarece, prietena ei îşi lasă toţi banii ei ca moştenire sectei. Poirot o trimite pe Amy să facă parte din sectă şi să afle cât mai multe. După mai multe zile petrecute acolo şi după aflarea identităţii şefului sectei Poirot rezolvă cazul.

A unsprezecea muncă este Merele Hesperidelor. poirot este contactat de un om bogat, Emery Power, care îi cere să găsească cupa Borgia pe care se află trei mere de smarald. Acestă cupă a fost furată de trei bandiţi. Unul dintre bandiţi avea o fică care s-a călugărit. Poirot se duce la mănăstirea unde se afla ea şi află că e moartă. Într-o seară Poirot se întâlneşte cu un bărbat pe nume Atlas. Acesta îl duce pe furiş la mănăstire, după care poirot, acasă îi arată domnului Emery Power cupa. Poirot îl roagă să-l dea îanpoi biserici şi îi zice ce căuta în acea mănăstire cupa.

Ultima muncă este Capturarea Cerberului. În metro Poirot este strigat de contesa Vera R. că o va găsi în Infern. Poirot o întreabă pe secretara lui, domnişoara Lemon, că dacă ar vrea sa se ducă în Infern ce ar trebui să facă. Ea îi răspunde că ar trebui să rezerve o masă. Seara la ora 11 Poirot se afla la Infern, un local unde se audunau toţi şarlatani. În intrarea localului se afla un câine pe nume Cerber. A doua zi inspectorul Japp că acolo se petrec lucruri necurate cu droguri şi bijuterii valoroase. Poirot şi poliţia pun la cale un plan care nu va eşua, şi cazul este rezolvat.

Reclame

2 responses to “Agatha Christie – Muncile lui Hercule

  1. acestea nu sunt muncile lui hercule

    • Nu sunt muncile lui Hercule, ca doar nu le-a scris Agatha Christie, nu?
      E vorba despre Hercule Poirot. Citeste totul mai inainte. Hercule(s) e o legenda si sigur nu a fost scris de Agatha Christie. Si nu cred ca e asa de greu sa te duci la o biblioteca si sa iei cartea, pentru ca nu e foarte groasa si se citeste repede 😉 Titlurile sunt muncile adevarate ale lui Hercule(s), dar ceea ce se intampla in carte este cu Hercule Poirot. Sper ca te-am lamurit si ca de acum inainte mai intai vei citi despre ce e vorba in articol.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s