Agatha Christie – Craciunul lui Poirot

Încă un roman cu Poirot, ţin să vă spun că toate de acum încolo vor fi cu Poirot 😉 În acest roman capitolele sunt împărţite în zile. Din 22 decembrie până în 28 decembrie.

SS850814

„Dragul meu James,

Ai fost întotdeauna unul dintr cei mai fideli şi mai binevoitori cititori ai mei şi tocmai de aceea am fost serios tulburată primind o critică din partea ta.

Mi-ai reproşat că crimele mele au devenit mult prea rafinate – mult prea anoste, de fapt. Mi-ai spus că tânjeşti după <o crimă din aceea clasică, foarte violentă şi cu mult sânge>. O crimă despre care să nu se poată nimeni îndoi că a fost cu adevărat o crimă!

Iată povestirea pe care ţi-ai dorit-o, scrisă special pentru tine. Sper să-ţi placă.

Cu drag, cumnata ta Agatha”

Se pare că asta e o carte sângeroasă 😉

În ziua de 22 decembrie Stephen Farr se întâlneşte cu Pilar Estravados într-un tren în drum spre Anglia. Membrii familiei Lee primesc scrisori de la tatăl lor invitându-i la el acasă de Crăciun. În ziua de 23 decembrie memebrii familiei ajung la casa milionarului şi tiranului Simenon Lee şi la fel ajung şi Stepehn şi Pilar, Stephen fiind fiul unui partener de-al lui Simenon şi Pilar fiind nepoata lui Simenon. În ziua de 24 decembrie, Simenon îşi adună familia la o conversaţie în biroul lui, vorbind intenţionat la telefon cu avocatul lui spunându-i că vrea să schimbe testamentul. După discuţia cu avocatul Simenon spune tot felul de lucruri rele despre copii lui şi soţiile lor dar şi despre soţia lui. În aceea seară cina fu foarte tensionată. După aceea fiecare se retrage în colţişorul lui. Dintr-o dată se aud zgomote din biroul lui Simenon Lee. Lucruri spărgându-se, lucruri căzând, şi într-un sfârşit un sunet de agonie al unui suflet din iad. Toţi se reped la uşa lui, uşa e încuiată aşa că aceştia o sparg şi înăuntru găsesc cadavrul plin de sânge, prea mult sânge, cu beregata tăiată. În acea seară deja se fac interogatoriile. În următoarele zile Poirot face descoperiri peste decsoperiri, precum şi faptul că Stephen Farr a murit acum doi ani şi că acel Stephen Farr care e în casă e altcineva. Şi că şi Pilar a murit şi cea care se dă drept Pilar e Conchita Lopez. Şi cum şi-a dat seama şi de astea. aşa şi-a dat seama şi cine e criminalul.

Recomand această carte deoarece este foarte frumoasă şi are şi ceva suspans la sfârşit deoarece Poirot o lungeşte cu explicaţiile.

My first flight in an airplane 😀 I’m going to Greece 😀

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s