Georges Simenon – Inspectorul Cadavre

Ultimul rezumat dinainte maratonului cu Agatha Christie. O nouă carte scrisă de Georges Simenon. Din câte mi-am dat seama de la sfârşitul cărţii această carte a fost scrisă în 1941. Sincer sper că o să pot să cumpăr Prima anchetă a lui Maigret ca să ştiţi şi voi, dar şi eu, cum a pornit totul.

Inspectorul cadavre

Maigret se duce într-un orăşel în misiune neoficială, deoarece şeful lui l-a rugat să vadă dacă accidentul mortal al lui Albert Retailleau a fost un accident sau a fost crimă. În tren, Maigret, îl vede pe Cavre, căruia i-a fost şi şef, doar că Cavre se preface că nu-l observă. Maigret se întreabă ce caută Cavre, poreclit şi Inspectorul Cadavre, Maigret fiindu-i şef, acolo şi pentru cine lucrează. Maigret este invitat la nişte rude de-ale şefului său unde într-o noapte fata familiei Naud, aşa se numeau rudele şefului, îi zice că e însărcinată. Maigret face propria lui investigaţie unde este ajutat de un orăşean care jură că spune adevărul deoarece ceilalţi sunt controlaţi de familia Naud ca să nu spună nimic. Într-o seară Maigret se duce acasă cu un prieten de-al familiei Naud. Acasă la acel prieten se afla şi inspectorul Cadavre. Maigret şi Cavre au o discuţie „amicală”. După aceste întâmplări Maigret interceptează mesaje telefonice cu ajutorul femei de la poştă care obişnuia să asculte convorbirile. Aşa află Maigret că şeful lui o să-l trimită înapoi deoarece capul familiei Naud îi spune că încurcă lucrurile. Maigfret ajunge la casa familiei Naud şi vorbeşte cu Etienne Naud, capul familiei, care îi mărturiseşte un lucru şocant şi adevărat. Miagret îl cheamă pe prietenul lui Etienne, Alaban. Alban soseşte împreună cu inspectorul Cavre. Maigret îl interoghează pe Alban şi îi zice adevărul, Alban până la urmă cedând. Aşa Maigret rezolvă un caz şi un lucru personal.

Acum, dragi mei cititori, ce credeţi, cine l-a ucis pe Albert, şi cine a lăsat-o însărcinată pe Gennevive Naud, fica lui Etienne?

Bye-Bye

Reclame

One response to “Georges Simenon – Inspectorul Cadavre

  1. Inca un om pasionat de Georges Simenon si de inspectorul Maigret. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s