Romanele Mesei Rotunde – Moartea lui Artus 8/8

Ultimul roman,

ne-a lăsat cu un gust amar

Moartea lui Artus

Agravain observă că regina si Lancelot au o aventură şi îi spune regelui. Acesta nu-l crede dar a hotărât să fie spionaţi. Se organizează un turnir la Winchester unde pelacă regele, dar Lancelot le spune că nu poate veni pentru că e bolnav. În schimb Lancelot noaptea pleacă spre Winchester şi ziua regele îi recunoaşte calul. Lancelot se duce la familia d’Escalot unde va drmi. A doua zi se duce cu fiul nobilului d’Escalot la turnir şi pelacă de acolo cu o rană lăsată de vărul său, Lionel. Când cavalerii Mesei rotunde pleacă se duc la nobilul din Escalot unde Gauvain o întâlneşte pe Passerose, fiica nobilului, şi fata îi spune că este îndrăgostită de Lancelot. Gauvain şi restul cavalerilor ajung acasă şi îi spune reginei că Lancelot trăieşte fericit lângă o femeie foarte frumoasă. la auzul acestora regina se supără şi îi zice lui Gauvain că nu o să îi dea pace lui Lancelot. La acestea urmaşi lui ban şi lui Bohor se duc în căutarea lui lancelot şi nu o să se mai întoarcă la curtea regelui Artus. Aceştia îl găsesc pe Lancelot şi se vor duce în oraşul în care au copilărit.

NOTĂ: S-a omis un capitol în care regele Artus descoperă nişte picturi pictate de Lancelot pe un perete în care a pictat şi relaţia lui cu Guinevra şi aşa regele se hotărăşte să îi prindă asupra faptului şi să se răzbune.

Lancelot şi rudele sale se întorc la cetate şi lancelot află că regina e supărată şi hotărăşte să plece. Un duşman al lui Gauvain îi dă un măr otrăvit reginei crezând că o să îl dea lui Gauvain dar il dă altui cavaler acesta murind. Regina este acuzată şi regele pune să fie arsă pe rug. Lancelot va veni să o slaveze de pe rug omorându-i fraţii lui Gauvain, înafară de Mordret. Regele află că Lancelot se adăposteşte la Voioasa Pază se duce să o asedieze. Aflând aceste lucruri Lancelot îi zice că el nu va lupta împotriva lui dar regele refuză să facă pace şi aşa aceştia se vor lupta. Doar că Papa de la Roma a aflat de ce făcuse Artus şi îl convinge să se împace cu soţia lui şi să îl lase pe Lancelot să se întoarcă în ţara lui. Gauvain îi zice lui Lancelot că se va răzbuna pe moarte fraţilor săi. Lancelot ajunge acasă şi peste ceva timp este atacat de armata regelui Artus. După multe zile Gauvain îi zice lui Artus că îl provoacă pe Lancelot şi dacă va pierde atunci regele va trebui să facă pace cu Lancelot. În acest timp Mordret îi înşală pe toţi zicând că regele e mort. La auzul acestora, regina se baricadează în turn. Lancelot îl doboară pe Gauvain care moare în drum spre casa lui. Regina se face călugăriţă. Când oastea regelui ajunge în Marea Bretanie, îl atacă pe Mordret. Tatal şi-a ucis fiul şi fiul şi-a rănit tatăl. Lancelot şi fraţii săi se duc în Marea bretanie doar că acolo vor trebui să se lupte cu fii lui Mordret. Aceştia mor la fel şi Lionel. Lancelot se face pustnic la fel şi încă unul din fraţii sai şi aşa au murit toţi, de bătrâneţe la pustnicie.

„Şi depănarea amuţeşte acum, căci aici se isprăveşte povestea lui Lancelot du Lac şi a Sfăntului-Graal şi a bunului rege Artus, aşa precum se găseşte ea în vechile scrieri; nimenea nu ar putea să spună mai mult fără se mintă pe de-a-ntregul. Îi aduc mulţumită Domnului nostru Isus Cristos, aşa cum se cuvine să facă un păcătos hărăzit celor vremelnice, pentru că mi-a dat putere şi răgaz să închei bogata lcrare la care m-am îhămat: căci m-am muncit mult şi m-am străduit cu nesaţ s-o duc la bun sfârşit şi am isprăvit o operă de mare întindere. Acum, când este încheiată, am să mă odihnesc oleacă, cu voia Domnului, şi am să mă desfăt cumva” Jacques Boulenger, tradus de Aurel Tita.

Am terminat încă o carte pe care v-am destăinuit-o vouă, o carte de 450 de pagini. Aştept comentariile voastre şi abia aştept să le văd când o să mă întorc din Slovacia. Probabil acum sunt în microbuz în drum spre Slovacia. Am plecat azi de dimineaţă la ora 04:30 😀

Bye-Bye

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s