Romanele Mesei Rotunde – Castelul intamplarilor ciudate 6/8

După un timp aveţi un rezumat minunat la al şaselea roman din cele opt.

Castelul intamplarilor

Bohor, fratele lui Lancelot câştigă un turnir şi este pus să îşi aleagă o doamnă cu care să se mărite doar că el refuză pentru că este într-o căutare şi doar după ce termină căutarea se va întoarce. Lancelot dispare şi Gauvain se duce în căutarea lui. Gauvain ajunge la Castelul Întămplărilor Ciudate şi se petrec lucruri ciudate. Acţiunea se mută la fraţii lui Gauvain, Agravain, Guerrehès, Gaheriet şi Mordret. Gaheriet pleacă şi se întâlneşte cu nişte doamne la un izvor. Acesta se luptă cu cavaleri şi se alege cu o domnişoară. Acţiune revine la Lancelot care rănit ajunge la o căbănuţă. Acolo este tratat dar se imbonăveşte din nou. Lancelot porneşte la drum cu un scutier şi cu o bătrănică şi ajung la Castelul Întâmplărilor Ciudate. Aici Lancelot petrece o noapte şi, vrăjit, o înşală pe Guinevra. După acestea Lancelot pleacă şi îngândurat ajunge într-un loc udne toată lumea dănţuia. Aici lancelot îi trezeşte pe oameni din vraja dasnului şi îi trimite reginei Guinevra un joc de şah. Mai târziu apoi aflăm că Lancelot i-a învins pe toţi calerii Mesei Rotunde într-un turnir. Acum povestea se opreşte şi ne povesteşte despre copilaria lui Perceval le Gallois. Acest Perceval este crescut de mama lui ea ţinându-l departe de cavaleri pentru că aceşti cavaleri i-au distrus familia. La cincisprezece ani Perceval întâlneşte cavalerii şi îi spune mamei că vrea să ajungă ca şi ei, considerându-i îngeri. Mama lui îi dă sfaturi doar că el le înţelege greşit. Între timp, Lancelot este alungat de Guinevra, crezând că l-a înşelat. Perceval înfrânge un cavaler şi îi ia armura, acesta este antrenat de un gentilom şi se duce la curtea regelui Artus. Perceval este făcut cavaler şi porneşte în căutarea lui lancelot. Lancelot ajunge la Castelul Îmtâmplărilor Ciudate şi după ce este lecuit regele de acolo îi dă o insulă unde să stea. Perceval ajunge la insulă şi împreună cu Lancelot se întorc la curte şi toată lumea e fericită de întoarcerea lor.

„Aici ia sfârşit această poveste, şi în curând o să aveţi povestea Graalului, care este de o mare înţelepciune şi foarte plăcută de ascultat. Veţi vedea acolo cum au pornit cavalerii Mesei rotunde în căutarea cea mare, şi încercările lor, şi cum s-a aşezat Galaad în jilţul primejdios şi a pus capăt vremii isprăviilor năstruşnice: despre toatea astea povestea va vorbi potrivit adevărului şi nu va trece nimic sub tăcere, fiindcă sunt, de bună seamă, lucruri foarte potrivite a fi povestite unor cinstite feţe de seniori şi de doamne.”

NOTĂ:

Galaad este fiul lui Lancelot zămislit împreună cu fica regelui Castelului Întâmplărilor Ciudate.

Jilţul primejdios este scaunul de la Masa Rotundă pe care are să se aşeze cel mai de seamă cavaler care va găsi sau aşa cred eu Sfântul Graal.

Această carte „Romanele Mesei Rotunde” va fi terminată înainte să plec în Slovacia adică cel târziu pe 11 iulie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s