Romanele Mesei Rotunde – Dragostea lui Lancelot du Lac 3/8

Fotografii-0008

Dupa multe surprize si impresii aveti al treilea roman din cele opt: „Dragostea lui Lancelot du Lac” sper sa va placa 😉 Dupa trei zile va aparea un nou rezumat la o alta carte.

Autorul ne povesteste cum arata locul unde se afla castelul regelui Artus. Intr-o zi soseste un tanar in mantie alba, Lancelot, caruia Doamna lacului i-a zis sa nu zica la nimeni numele lui si de unde a venit. Lancelot este facut cavaler de regele Artus. Intr-o seara soseste o fata care ii zice regelui ca un regat este atacat si au nevoie de ajutor. Lancelot ii zice lui Artus ca se va duce el si Artus este de acord. Lancelot pleaca spre doamna de Nohant unde nu este bine primit de catre cavalerii ei si face o petrecere la gazda unde statea. Doamna isi cere scuze si o elibereaza pe gazda din serbie. Lancelot si cu un senesal inving si Nohantul este salvat. Lancelot primeste o sabie de la doamna de Nohant. Lancelot ajunge intr-un oras unde o intalneste pe Saraida, o slujitoare a Doamnei Lacului, care ii da trei scuturi ca sa supravietuiasca in Dureroasa Paza unde va afla cine este si cine ii sunt parinti. Lancelot ajunge in la Dureroasa Paza si reuseste sa o cucereasca.Oameni care erau tinuti in Dureroasa Paza il duc la un mormant pe care scria ” Aici va zacea Lancelot du Lac, fiul regelui Ban din Benoïc” si asa a aflat lancelot cine era. Regele Artus afla de isprava lui Lancelot si porneste cu Guinevra spre Dureroasa Paza. Lancelot fuge din Dureroasa Paza si Saraida ii zice reginei ca el e Lancelot. Lancelot se intoarce si elibereaza oamenii din Dureroasa Paza acum fiind numita Voioasa Paza. Lancelot este capturat de Doamna de Malehaut si el isi redobandeste libertatea participand la un turnir, odata imbracat in rosu si odata imbracat in negru. lancelot face cunostinta cu Guinevra si devin amanti iar doamna de Malehaut formeaza un cuplu cu cavalerul Galehaut.

Un roman fascinant cu scene de batalie mai putine. Sper ca va placut si sper sa il cititi. Daca nu-l gasiti la librarii nu uitati, exista biblioteci 😉

Reclame

One response to “Romanele Mesei Rotunde – Dragostea lui Lancelot du Lac 3/8

  1. este un roman excelent. imi place.
    toti ar trebui sa-l citim.
    Hristos A Înviat!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s