A saptea carte din Notre-Dame de Paris 7/11

Ca sa stiti ce s-a  intamplat in celalalte carti va rog sa dati click aici

Acesta carte e mai interesanta deoarece are mai mutla actiune si mai aflam cate ceva . Primul capitol incepe aratandu0l pe Phoebus intr-o camera impreuna cu viitoarea lui sotie si cu alte domnisoare. Domnisoarele o vad pe Esmeralda afara, in strada, iar ele o cheama la ele in camera. Esmeralda vine impreuna cu Djali iar domnisoarele simt ca ea este dusmanul care i-ar putea rapi inima lui Phoebus. Ele incep sa se ia in fel si chip de saraca Esmeralda. intre timp Djali scrie numele lui Phoebus si donsoarele se iau din nou de ea iar Esmeralda pleaca. Claude Frollo il vede pe Pierre Gringoire si il cheama in biserica sa vorbeasca. Claude pune o gramada de intrebari despre Esmeralda care e cam dubios. Acum urmeaza o descriere a relatiei lui Quasimodo cu clopotele. Jehan fratele lui Frollo urca in chilia lui din biserica. Acolo Jehan il vede pe fratele sau vorbind singur. Jehan se face simtit si ii cere lui Frollo niste bani. Frollo ii spune ca a luat-o pe un drum gresit. Frollo astepta pe cineva si ii zice lui Jehan sa se ascunda si sa nu zica la nimeni ce aude iar Jehan spune ca nu o sa sufle doar daca ii da bani. Cei doi barbati, Claude si Jacques vorbesc despre ceva secret ( eu stiu voi nu stiti 😛 ). La sfarsitul discutiei celor doi Jehan de sub cuptor scoate zgomote ciudate deoarece manca. Dupa cei doi preoti iesira din camera iesi si jehan si in fata catedralei se intalni cu Phoebus care  injura de mama focului. Jehan incepu sa se dea mare cu banii de la fratele lui si hotarasc sa mearga sa bea. insa ei nu stiau ca Frollo ii urmareste. Jehan se imbata iar Phoebus il lasa in strada. Phoebus e atacat de un om in mantie (cititi si o sa va dati seama cine e 😉 ) iar cei doi merg impreuna la locul unde Phoebus avea intalnirea cu Esmeralda. Omul in mantie statea ascuns si ii vede pe cei doi, Esmeralda si Phoebus, cum isi spun vorbe de dragoste. Esmeralda ii zice lui Phoebus ca il iubeste iar el o saruta pe umerii ei africani si atunci vine omul in mantie si il injunghie pe Phoebus. Soldatii din starja ajung si spun ca Phoebus a fost injunghiat de o vrajitoare.

ÁNÁΓΚΗ Homo homini monstrum. Astra,castra,nomen,numen.  Mεγα βιβλιον μεγαχ αχον.  Sapere aude.  Flat ubi vult.  Δναγχοφαγια.  Colestum dominum, terrestrem dicito domnum.  Greacum est, non legitur.  Qui non laborat non manducet.

Urmatoarea carte cuprinde urmatoarele capitoluri:

  1. Talerul preschimbat in frunza uscata
  2. Urmarea talerului preschimbat in frunza uscata
  3. Sfarsitul talerului preschimbat in frunza uscata
  4. Lasciate ogni speranza (voi che entrate qui) – Din opera lui Dante – Infernul. Pe poarta infernului era scris numele capitolului (fara ce este in paranteza) si in romana suna asa: Lasati orice speranta voi ce intrati aici.
  5. Mama
  6. Trei inimi de om felurit alcatuite
Reclame

2 responses to “A saptea carte din Notre-Dame de Paris 7/11

  1. ff interesant…si uite si „statusul „tau de aseara…;)):*te poop…si scz de intarziere cu comm-u’:P:*bye

  2. Zi-mi te rog care sunt personajele principale si care sunt secundare prin e-mail.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s