A patra carte din Notre-dame de Paris 4/11

Pentru celalalte carti si despre carte click aici

Cartea patra nu e una descriptiva ceea ce e sigur deoarece titlurile ne spun asta 😉 Eu as numi cartea asta INCEPUTUL INCEPUTURILOR 😀

  1. Ni se arata o scena foarte frumoasa in care ni-l arata pe Quasimodo cand era copil mic si cum toata lumea se ingretosa de el. La sfarsit apare Claude Frollo care il „adopta”. Lumea crede ca Claude este vrajitor.
  2. In acest capitol tragic as putea zice, ni se povesteste despre copilaria tragica a lui Claude Frollo. Copilaria lui nefericita il face sa il adopte pe Quasimodo jurandu-si sa il iubeasca ca pe fratela sau Jehan. E un lucru foarte complicat si nu am inteles daca sa-l iubeasca pe Quasi cu adevarat sau de mila si de dragul fratelui sau. Cititi si poate ma lamuriti voi 😉
  3. Immanis pecoris custos, immanior ipse – pastor al unei salbatice turme, el insusi si mai salbatic… fiind titlul acestui capitol. Acest capitol e foarte delicat reprezentand cum lui Quasimodo i s-au spart timpanele tragand clopotele si mai reprezinta si relatia lui cu clopotele una fiind iubita lui.
  4. Un capitol foarte scurt in care ne este aratata relatia dintre Quasimodo si Frollo si ca „Vom spune ca bietul Quasimodo il iubea pe arhidiacon asa cum niciodata un caine, niciodata un cal, niciodata un elefant nu si-a iubit stapanul.” Foarte delicata aceasta iubire.
  5. Urmare la Claude Frollo – asa se numeste capitolul deoarece naratorul continua sa ne povesteasca cate ceva din viata lui Frollo si ca el nu a lasat nicio femeia in catedrala Notre-Dame deoarece exista o Carte Neagra datara din 1334, dar cu toti stim ca Esmeralda o sa fie prima femeie care intra in biserisca.
  6. Inca un capitol scurt in care din nou este relatata relatia dintre Quasimodo si Claude. Capitolul se numeste Nepopularitate deoarece ne arata felul in care cei doi erau umiliti de oameni. Autorul a facut si o comparatie dintre ei doi si cu o anumita poezie: Si tot felul de oameni se tin dupa poeti,/Ca dupa buha glasuri de vrabii si sticleti. Dar erau insa si tineri care radeau de ei si aveau o hiduiala latineasca caracteristica: Claudius cum claudo! aceasta huiduiala inseamna Claudius si schiopul. In latina acesta este un joc de cuvinte deoarece claudus inseamna schiop.

Ultimele 3 parti le-am citit ieris eara 28.III.2009

Un mic sumar din a cincea carte ( titluri ):

  1. Abbas beati Martini
  2. Aceasta o va ucide pe aceea
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s