A doua stire: Cuvintele lungi ne pot speria

Daca, atunci cand te afli in fata unui text scris, inima incepe sa iti bata neregulat, respiri sacadat, transpiri si ai senzatia de voma, inseamna ca ai fobie de cuvintele lungi. Si cum altfel se putea numi o astfel de tulburare, daca nu, HIPPOPOTOMONSTROSESQUIPPEDALIOFOBIA, arata telegraph.co.uk. Specialisti au mai identificat alte fobii curioase, cum sunt cea de gaini,(ALEKTOROFOBIA), de gadilat (PTERONOFOBIA) si de baloane ( GLOBOFOBIA). Si teama de soacra are o denumire (PENTHERAFOBIA).

Cu toate acestea, concluzia a fost ca cea mai comuna temere este agorafobia, teama de spatii largi. ” In general, oamenii au diferite temeri. In schimb, exista un numar foarte mic de persoane care manifesta fobii clinice”, explica profesorul Robert Edelmann, directorul Societatii Nationale de Fobii din Marea Britanie. Fobia este o stare patologica de neliniste si de frica obsedanta, lipsita de o cauza obiectiva sau precisa. Cel mai adesea, acesta se formeaza in timpul copilariei.

Reclame

One response to “A doua stire: Cuvintele lungi ne pot speria

  1. wow…ce tare…interesant..aia cu soacra e tare..eu mai am chestii dastea…sau de fapt…am avut la o olimpiada la romana…ma luasera toate alea cand am citit…bn..nu eram cuvinte lungi..dar tot cuvinte….si am luat 7=))….oricum..super tare…pa:*

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s