A doua carte din Notre-Dame de Paris 2/11

Daca vreti sa stiti ce s-a intamplat in celalalta carte click aici

Daca vreti sa stiti mai multe despre carte si despre autor click aici

Acum rezumatul :

  1. Pierre Gringoire isi cauta un loc pasnic si indepartat de sarbatoarea nebunilor care il urmareste peste tot vrand sa se arunce in Sena doar ca apa era prea rece.
  2. Descrierea pietei Greve pe care numai Victor Hugo ar putea sa o faca.
  3. Acest capitol incepe cu Gringoire care observa o fata care dansa si lumea din jurul ei era incremenita. Descrierile facute de Hugo sunt extraordinar de frumoase. Aceasta fata era o tiganca ( numele nu este dat ). In scena apare si Djali, caprita.Tiganca incepu sa cante pana si aici descrierile sunt mirifice. Scena este intrerupta de alaiul Papei Nebunilor, Quaimodo. Apare si Claude Frollo, arhidiaconul, care il ia pe Quasimodo si pleaca
  4. Pierre o urmareste pe tiganca care a plecat, cu gandul ca ar putea sa-i ofere un loc unde sa doarma. Pe drum tiganca este atacata de Quasimodo si este salvata de cavalerul Phoebus de Chateaupers.
  5. Gringoire ramane singur pe strada in frigul ierni.
  6. Pierre observa o licarire undeva pe ulciorele Parisului. El urmareste aceasta lumina cand deodata este ‘atacat’ de oameni infirmi care fug dupa el. Orbul nu mai era orb,  schiopul alerga etc. Oamenii, talhari su hoti, il prinsera pe Gringoire si-l dusera in Piata Miracolelor locul talahrilor al cersetorilor si al hotilor. Pierre a fost dus la regele lor. Regele era primul om care i-a deranjat piesa lui Gringoire. El hotaraste sa il spanzure insa Pierre cere mila. Regele hotaraste sa nu-l spanzure in schimb il face talhar. Gringoire este supus unui test desigur ca el il va….     PIERDE. Asa ca va trebui spanzurat numai daca nu se gaseste o femeie care sa il ia de sot. La momentul critic apare Esmeralda, tiganca care il ia de sot. Ei vor fi soti timp de 4 ani. pentru mai multe detali cititi cartea 😉
  7. Pierre se afla in lacasul Esmeraldei . El crede ca daca Esmeralda l-a salvat de la streang ea il iubeste si Pierre incearca sa se dea la ea 😉 daca intelegeti ce va spun NIMIC PERVERS!!! 😉 Esmeralda si Djali cand vazura indrazneala poetului ea isi scoase un cutit si caprita coarnele. Numai dupa asta Pierre si-a dat seama ca Esmeralda l-a luat de sot numai ca sa nu moara. O conversatie minunata se leaga intre Esmeralda si Pierre chiar daca Esmeralda e mai teapana. Gringoire isi spune povestea vietii sale si din cate mi-am dat seama Esmeralda nici macar nu vorbea cu el. Dupa povestea asta si dupa ce afla ce inseamna Phoebus (soare) ea se incuie intr-o odaita si Pierre adoarme pe un cufar.

Sper ca va placut 😉 Uitati ce se intampla in Cartea a treia:

  1. Notre-Dame
  2. Parisul vazut de sus

Nu o sa mai tin socoteala paginilor

Reclame

One response to “A doua carte din Notre-Dame de Paris 2/11

  1. chiar interesant..mi-a placut…:D astept si urmatoarea..:>..:>

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s