Prima carte din Notre-dame de Paris 1/11

Asa cum v-am zis un comentariu la fiecare particica a acestui roman clasic. 😉 Va zic ca aceasta carte trebuie citita din litera in litera si incet ca altfel te pierzi printre cuvinte.

 1. Dupa cum multi stiti din desss8504921enul animat ca povestea incepe cu ziua nebunilor (in film incepe cu nasterea lui  Quasimodo dar cartea nu-i ca filmul). Totul se petrece la palatul Justitiei unde ni-se prezinta o sala in care se va petrece aceasta zi. Oamenii intra in aceasta Sala Mare si asteapta sa inceapa o piesa de teatru pe care autorul o numeste ‘Misterul”.
 2. Autorul acestui mister este Pierre Gringoire. Piesa lui este intotdeauna intrerupta de oameni bagaciosi ca: un cersetor, studenti, etc. Inceputul Misterului este foarte asteptat deoarece publicul l-a si amenintat pe omul de pe scena „Jupiter”. Ca piesa sa inceapa domnul cardinal trebuia sa ajunga. Pana la urma piesa incepu fara cardinal ce sper ca v-ati dat seama in randurile de mai sus.
 3. In capitolul intitulat ‘Domnul cardinal’ nu prea stiu ce sa va zic inafara de sosirea cardinalului.
 4. La acest eveniment ajunge si jupanul Jacques Coppenole care e ciorapar. Pierre Gringoire isi pune actori sa inceapa de la inceput piesa iar acest jupan vine cu idea alegerii unui rege al nebunilor. Papa al nebunilor.
 5. Acest capitol se numeste „Quasimodo”. In acest capitol papa nebunilor este ales. Lumea este dezgustata si speriata de sarmanul Quasimodo care este chior si surd. Pierre nu se lasa si cu un singur spectator porunceste actorilor sa continue piesa.
 6. Dupa ce oameni l-au ales pe papa au inceput sa dea ocol salii si au iesit afara in strada. Piesa lui Pierre a fost un dezastru. Lumea a inceput sa urle numele Esmeraldei dar autorul nu specifica cine e Esmeralda ci numai dezamagirea lui Pierre si iesirea lui glorioasa din Sala Mare.

Traducatorul nu a scos frazele latine din carte deoarece aceste fraze latine traduse ar pica cam ciudat unde le e locul 😉 si tine si de estetica deoarece se fac si jocuri de cuvinte pe care traduse nu prea s-ar intelege 😉 dar in josul pagini desigur e si traducerea 😉 in 54 de pagini asta se intampla in acest roman.

Cartea a doua:

 1. De la Caribda la Scila
 2. Piata Greve
 3. Besos para golpes
 4. Neplacerile intampinate cand urmaresti o femeie frumoasa seara pe ulite
 5. Urmarea neplacerilor
 6. Urciorul spart
 7. O noapte de nunta

In total 58 de pagini impreuna cu prima 112 pagini.

Reclame

2 responses to “Prima carte din Notre-dame de Paris 1/11

 1. ooo…fain…iti mai las comm cand o sa citesc tot:))):*:*

 2. interesant…am auzit si eu de carte asta dar n-am citit-o..:|:))):P:Doricum m-ai facut curioasa si ms pt asta;;)poopici:*

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s